flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості-2» школярам надано можливість спробувати себе в ролі суддів

27 травня 2019, 11:13

22 травня 2019 року  в приміщенні Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області в рамках всеукраїнської   акції  «Урок справедливості-2» пройшов черговий правоосвітній захід, організований для учнів 5 - 8-х класів Варварівської ОЗОШ Юр’ївського району.

Метою зустрічі було:

1)  продемонструвати за допомогою мультиплікаційних фільмів під назвою «Хом’як та кінь» та «Слон проти Жирафа», знятих в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми «Нове правосуддя», що можуть бути різні точки зору на одну ситуацію і для вирішення спору потрібен суд;

2)  надати можливість учням  показати  своє вміння бути справедливими та допомогти одній з головних героїнь Черепасі-судді вирішити справедливо спори між «учасниками судового  процесу».

Зустріла гостей керівник апарату суду Петренко О.В., розпочавши  спілкування ознайомленням з організацією діяльності та основними функціями суду.

Суддя Юр’ївського районного суду Гайдар І.О. розповіла про атрибути судової влади – мантію та нагрудний знак,  запропонувала дітям спробувати себе у ролі справедливого судді.

 Школярі настільки активно приймали участь у вирішенні спору та допомагали героям мультфільму у справедливому розв’язанні спору, що двох роликів виявилось замало.      

Наприкінці суддя надала можливість дітям задати питання, які їх цікавили, та з задоволенням відповіла на них. При цьому резюмувала, що іноді в житті суперечок уникнути неможливо, але найкращім варіантом вирішення спору є компроміс.     

               

                                              

          

     За повідомленням прес-служби