flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рукоприкладство карається законом

29 січня 2024, 14:29

23 січня 2024 року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням   громадянина Я., 1975 року народження, жителя с. Варварівка  Павлоградського району Дніпропетровської області, у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я) та ухвалено вирок.

         За обставинами справи:

         Обвинувачений Я. 18 серпня 2023 року, приблизно о 13:00 годині, перебував поблизу одного з магазинів с.Варварівка Павлоградського району Дніпропетровської області, де до нього підійшов потерпілий Д., між ними почалася розмова. Після розмови, потерпілий Д. пішов до магазину, а обвинувачений залишився на вулиці, де у нього на грунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, виник умисел за спричинення тілесних ушкоджень потерпілому Д.. Далі, з метою реалізації свого умислу на заподіяння тілесних ушкоджень потерпілому, обвинувачений пройшов в будівлю магазину, перебуваючи в тамбурі магазину, умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, наніс потерпілому Д. 5-ть ударів кулаками обох рук в область голови, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми із струсом головного мозку, параорбітальної гематоми справа, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я впродовж більше 6- ти днів, але не більше як три тижні (21 день).

         За результатами розгляду справи:

         Обвинуваченого Я.  визнано винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

         Цивільний позов потерпілого Д. до обвинуваченого Я.  про стягнення шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення – задоволено в повному обсязі.

        Стягнуто з обвинуваченого Я.  на користь  потерпілого Д. на відшкодування моральної шкоди 8000 (вісім тисяч) гривень.

         Мораль

         Розпускання рук призводить не лише до кримінальної, а й до цивільно-правової відповідальності (необхідності відшкодувати завдану шкоду, у тому числі моральну).

        Звертаємо Вашу увагу, що вирок не набрав законної сили та міститься в Єдиному реєстрі судових рішень за № 198/448/23