flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що таке конфлікт, справедливість, яка функція судів?– дізнавались учні 7,8 та 10 класів Юр’ївської ЗОШ

28 грудня 2023, 15:56

26.12.2023 року  керівником апарату Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області Ольгою Петренко проведено 2  правоосвітницькі  уроки : перший - з учнями 8-го та 10-го класів та другий - з учнями 7-го класу  Юр’ївської загальноосвітньої школи  1-3 ступенів. 

         В ході спілкування з дітьми обговорено такі поняття як «конфлікт», «суперечка», «справедливість». Чому вони виникають, як краще їх урегульовувати? Діти дізналися більше про суд, хто такі судді, в якому вбранні проводять судові засідання, що саме відбувається в судовому засіданні.

          Присутнім продемонстровано мультфільми, створені за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку USAID  в рамках програми «Нове правосуддя»  під назвою «Хом’як та кінь», «Їжак проти рака», «Слон проти жирафа». Школярі із задоволенням  брали участь у мультяшному правосудді, намагались прийняти справедливе рішення, хоча визнали, що це не легко.

              Підсумовуючи, дійшли до висновку:  між людьми виникають  спори (конфлікти, суперечки) і тому з дитинства  потрібно вчитись їх врегульовувати мирним шляхом. При цьому потрібно вчиняти справедливо так, як хотів би,  щоб ставились до тебе .