flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сувора, але повчальна історія для молоді

13 листопада 2023, 12:59

10 листопада 2023 року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням  неповнолітнього громадянина П., 2006 року народження, жителя с. Водяне Павлоградського району Дніпропетровської області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена повторно, в умовах воєнного стану) та ухвалено вирок.

За обставинами справи:

          26.08.2023 року, приблизно о 21 год., неповнолітній П., перебуваючи за місцем проживання свого знайомого – малолітнього В., 2010 року народження, в  с. Водяне Павлоградського району, побачив мобільний телефон марки «МОТОROLА ХТ2333-3», який належав матері цього знайомого. У цей час у обвинуваченого П. виник злочинний умисел спрямований на таємне, повторне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи умисно, таємно, повторно, користуючись вільним доступом, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, керуючись корисливим мотивом, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігав і вони залишаться таємними, шляхом вільного доступу, в умовах воєнного стану, перебуваючи за вказаною вище адресою, викрав вказаний вище мобільний телефон, яким розпорядився на власний розсуд. Злочинними діями завдав потерпілій матеріальну шкоду на суму 5707.44 грн..

     Позиція суду при призначенні покарання:

      Приймаючи до уваги тяжкість вчиненого злочину, конкретні обставини справи викладені вище, особу винного, а саме те, що П. у період іспитового строку знову вчинив новий умисний корисливий тяжкий злочин, суд не знайшов за можливе застосувати до останнього правила ст.ст. 69, 75, 104 КК України. 

 За результатами розгляду справи:

          Обвинуваченого П. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років.

На підставі ст. 71 ч. 1 КК України, остаточно призначено покарання за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання до покарання, призначеного цим вироком, невідбутої частини покарання, призначеного вироком Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області від 16 червня 2023 року, у виді позбавлення волі на строк п’ять років один місяць.

Мораль

Внаслідок  своїх  безвідповідальних  дій  молода людина увязнена на тривалий строк.

Невже телефон цього коштує?

Звертаємо Вашу увагу, що вирок не набрав законної сили та міститься в Єдиному реєстрі судових рішень за № 198/449/23.