flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено заочний (in absentia) вирок за обвинуваченням у вчиненні колабораційної діяльності

10 листопада 2023, 09:33

08 листопада 2023 року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням  громадянки К., 1984 року народження, мешканки  смт. Станиця Луганська Луганської області, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст.111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території) та ухвалено вирок.

За обставинами справи:

В середині березня 2022 року (більш точний час в ході досудового розслідування та судового розгляду не встановлено) громадянка України К., 1984 року народження, усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії,  переслідуючи свої особисті інтереси, маючи умисел на зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Станично-Луганської селищної територіальної громади, і реалізуючи його, вступила в злочинну змову з окупаційними військами Російської Федерації та представниками так званої «ЛНР», з метою наділення її функціями посадової особи незаконного органу влади, а саме так званого «Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Станично-Луганського району ЛНР», умисно, добровільно зайняла посаду начальника так званого «Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Станично-Луганського району ЛНР», тобто посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території. 

За результатами розгляду справи:

Обвинувачену К. визнано винуватою у пред’явленому за ч. 5 ст. 111-1 КК України обвинуваченні та призначено покарання  у виді позбавлення волі на строк вісім років з позбавленням права обіймати будь-які посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, на строк п’ятнадцять років, з конфіскацією в дохід держави всього майна, яке є її приватною власністю. 

Звертаємо Вашу увагу, що вирок не набрав законної сили та міститься в Єдиному реєстрі судових рішень за № 198/184/23.