flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено заочний (in absentia) вирок за обвинуваченням у вчиненні колабораційної діяльності

10 листопада 2023, 09:31

01 листопада 2023 року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням  громадянки Г., 1970 року народження, мешканки  смт. Станиця Луганська Луганської області, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст.111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території) та ухвалено вирок.

За обставинами справи:

У другій половині березня 2022 року (більш точний час в ході досудового розслідування та судового розгляду не встановлено) громадянка України Г., 1970 року народження, усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії, перебуваючи на посаді головного спеціаліста відділу розгляду звернень Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, переслідуючи свої особисті інтереси та всупереч Присяги державного службовця, маючи умисел на зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Станично-Луганської селищної територіальної громади, і реалізуючи його, вступила в злочинну змову з представниками так званої «ЛНР», які підконтрольні державі-агресору РФ, з метою наділення її функціями посадової особи незаконного органу влади, умисно, добровільно зайняла посаду «виконувача обов’язків начальника» так званої «Державної установи Луганської Народної Республіки - Управління Пенсійного фонду Луганської Народної Республіки в Станично-Луганському районі», тобто посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

За результатами розгляду справи:

Обвинувачену Г. визнано винуватою у пред’явленому за ч. 5 ст. 111-1 КК України обвинуваченні та призначено покарання  у виді позбавлення волі на строк вісім років з позбавленням права обіймати будь-які посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, на строк п’ятнадцять років, з конфіскацією в дохід держави всього майна, яке є її приватною власністю. 

Звертаємо Вашу увагу, що вирок не набрав законної сили та міститься в Єдиному реєстрі судових рішень за № 198/179/23.