flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області ухвалено заочний (in absentia) вирок за обвинуваченням у вчиненні колабораційної діяльності

19 вересня 2023, 14:17

13 вересня 2023 року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням  Р., 1977 року народження, мешканця смт. Станиця Луганська Луганської області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території), та ухвалено вирок.

За обставинами справи:

В червні 2022 року (більш точний час в ході досудового розслідування та судового розгляду не встановлено) Р., будучи громадянином України, усвідомлюючи здійснення відкритої російської агресії, переслідуючи свої особисті, корисливі інтереси, а саме отримання відповідної влади в смт Станиця Луганська, маючи умисел на зайняття посади у незаконному правоохоронному органі, тобто в так званому «Станично-Луганском районном отделе внутренних дел МВД ЛНР» (мовою оригіналу), вступив у злочинну змову з окупаційними військами Російської Федерації та представниками так званої «ЛНР», при цьому, отримавши від них пропозицію зайняти посаду «начальника оперативного отделения Станично-Луганського районного отдела внутренних дел МВД ЛНР» (мовою оригіналу), яку в порушення вимог Конституції України та Законів України добровільно, умисно прийняв.

За результатами розгляду справи:

Р. визнано винуватим у пред’явленому за ч. 7 ст. 111-1 КК України обвинуваченні та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк  тринадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування і державного управління, органах, що надають публічні послуги, на строк п’ятнадцять років, з конфіскацією в дохід держави всього майна, яке є його приватною власністю. 

Звертаємо увагу, що вирок не набрав законної сили та міститься в Єдиному реєстрі судових рішень за № 198/377/22.