flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушення дитиною прав та свобод інших людей як негативний наслідок ухилення батьків від виконання своїх обов’язків

02 серпня 2022, 15:49

         01 серпня  поточного року Юр’ївським районним судом Дніпропетровської області розглянута справа про адміністративне правопорушення  за  ч.1 ст. 184 КУпАП.

 Суть справи: в липні 2022 року громадянка К. порушила ст. 150 Сімейного Кодексу України, зокрема, ухилилася від виконання покладених на неї батьківських обов’язків щодо виховання свого сина К., 2009 року народження, внаслідок чого дитина знімала на мобільний телефон факт побиття іншого неповнолітнього, 2006 року народження, з метою подальшого оприлюднення відеозапису.

           За наслідками розгляду справи суд визнав винною матір-правопорушницю та наклав на неї адміністаративне стягнення у вигляді попередження. Окрім того, їй доведеться сплатити судовий збір у сумі 496,20 грн.

         Довідково. За ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей  санкція ч.1 ст.184 КУпАП  передбачає покарання у вигляді  попередження  або  накладення  штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.        

          Шановні батьки та особи, що їх замінюють! Не нехтуйте обов’язками щодо  виховання  дитини в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, піклуйтесь про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.