flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді функціонує «Електронний суд». Основні переваги: зручність та економія часу

08 липня 2020, 13:07

Відповідно до наказу Державної судової адміністрації України з 22 грудня 2018 року у всіх місцевих та апеляційних судах розпочалась експлуатація підсистеми «Електронний суд» у тестовому режимі. Наказом ДСА України № 247 від 01 червня 2020 року  запроваджено з 1 червня 2020 року в дослідну експлуатацію підсистеми "Електронний суд" та "Електронний кабінет" у всіх місцевих та апеляційних судах України (крім Київського апеляційного суду) та Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду.

Для можливості користування сервісом «Електронний суд» спочатку необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов’язковим використанням власного електронного підпису.

За допомогою сервісу «Електронний суд» учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі,  уникаючи зайвих контактів .

Після успішної відправки учасник судового процесу може відстежувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилається до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі. Також учасник судового процесу за допомогою сервісу «Електронний суд» може сплатити судовий збір та інші платежі в режимі онлайн.

Юр’ївський районний суд Дніпропетровської області наголошує, що переваги використання  підсистеми "Електронний суд"  -  це зручність та економія часу, особливо в умовах карантину.