flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запущено в роботу пошукову Базу правових позицій Верховного Суду

27 серпня 2021, 14:47

20 липня 2021 року  презентевано  інноваційний  продукт «Базу правових позицій Верховного Суду», який  створений  ВС за підтримки проєкту ЄС «Право-Justice».

 «Для того, щоб діяти як одна система, ми маємо розуміти один одного і ґрунтовно знати позиції, які висловлюються Верховним Судом та є обов’язковими для застосування судами», – переконана Голова ВС Валентина Данішевська.  Крім того,  зауважила, що одним із найголовніших завдань Верховного Суду є забезпечення  єдності  судової  практики.

База правових позицій  - чудове поєднання  потенціалу ІТ-технологій з юриспруденцією.

Ресурс, який  дає змогу полегшити пошук  релевантної практики Верховного Суду. Здійснення пошуку відбувається за  правовим  класифікатором, ключовими словами, а також за текстовим документом, дозволяє  ознайомлюватись  із  дайджестами  практики ВС.

Відкрита пошукова База правових позицій Верховного Суду: https://lpd.court.gov.ua/

Інструкція з використання інструментів пошуку в Базі правових позицій ВС: https://drive.google.com/.../1ibUAxcKT.../view

 

Для використання можливостей Бази необхідно пройти просту процедуру реєстрації, ввівши ПІБ та електронну адресу, та підтвердити факт реєстрації, перейшовши за посиланням в отриманому електронному листі.