flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення ДТП вироком призначено покарання та прийнято рішення про стягнення матеріальної та моральної шкоди

04 серпня 2021, 15:50

02 серпня 2021 року Юр'ївським районним судом Дніпропетровської області завершено розгляд кримінального провадження за звинуваченням громадянина К. за  ч.1 ст.286 КК України.

         За обставинами справи:

         у січні 2020 року, обвинувачений, керуючи технічно справним легковим  автомобілем, у одному з населених пунктів Юр'ївського району Дніпропетровської області рухався зі швидкістю приблизно 140 км/год, з перевищенням дозволеної швидкості руху у населеному пункті. Обвинувачений, діючи не у відповідності до п.12.1 ПДР України, допустив зіткнення передньою частиною керованого ним автомобіля  із задньою частиною автомобіля, під керуванням потерпілого, який слідував попутно, попереду.

           В наслідок вказаних дій, потерпілому  було спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження, котрі спричинили тривалий розлад здоров’я на термін понад три тижні (у тому числі, закритої хребтово-спинальної травми, забою спинного мозку).

        Що вирішив суд?

          Судом призначено покарання - 1 рік обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік. На підставі ст.ст. 75,76 КК України, обвинуваченого звільнено від відбування призначеного основного покарання у виді обмеження волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю один рік дев’ять місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

          Прийнято рішення про стягнення на користь потерпілого та його дружини (власника пошкодженого автомобіля), в рахунок відшкодування моральної шкоди» кошти в розмірі 29000 грн. та матеріальну шкоду в розмірі 3100 грн.

          Стягнуто з ПАТ Страхова компанія «Євроінс України», в рахунок відшкодування матеріальної шкоди власниці автомобіля кошти - 50242.92 грн.

         Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду.