flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухиляєшся від сплати аліментів? Може бути винесена постанова про тимчасове обмеження боржника у праві на виїзд за межі України або у праві керування транспортними засобами…

03 серпня 2021, 16:24

30 липня 2021 року Юр`ївський районний суд Дніпропетровської  області  розглянув справу про адміністративне правопорушення щодо ОСОБИ-1 за ч. 3 ст. 126 КУпАП.

 В судовому засіданні встановлено, що правопорушник, на початку червня,  керував мопедом, без д/н, будучи обмеженим у праві на керування транспортними засобами відповідних категорій згідно постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами від 19 квітня 2021 року.

Своїми діями порушив вимоги п.2.1а. Правил дорожнього руху.

 Судом визнано ОСОБУ-1 винним у вчиненні правопорушення  та накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 (три) місяці. Стягнуто судовий збір у розмірі 454 грн..

 Стосовно негативних наслідків за ухилення від спати аліментів

 За ухилення  батьками  від сплати аліментів на утримання власної дитини – українським  законодавством  передбачено  як цивільну, адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

          Розглянемо більш детально.

  При  наявності заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, стягнення може бути звернено на заробітну плату, майно боржника.

  При  наявності заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за чотори  місяці – державний виконавець вже виносить  вмотивовані постанови про тимчасове обмеження боржника у праві:

  • виїзду за межі України;
  • керування транспортними засобами;
  • користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії;
  • полювання.

   Чим триваліший період несплати аліментів - тим суворіші заходи протидії передбачені для правопорушника. Про це, більш детально можна ознайомитись, перейшовши за посиланням:  https://minjust.gov.ua/m/pro-zaborgovanist-zi-splati-alimentiv-penyu-ta-kriminalnu-vidpovidalnist?fbclid=IwAR3kckCDVAgSJWl2eL-IErmGn1eIiD_05N5dMJqivJ1TebOVXS2H7mwYC8I