flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цивільні справи про розірвання шлюбу та стягнення аліментів з громадянина Чеської Республіки

26 липня 2021, 09:16

           На розгляді Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області перебували цивільні справи про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на утримання дитини з громадянина Чеської Республіки. Враховуючи, що відповідач у справі є іноземцем, виходячи з вимог ст. 498 ЦПК України, суд звернувся до компетентного суду Чеської Республіки із судовим дорученням про надання правової допомоги у порядку, передбаченому міжнародним договором між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу і правові відносини у цивільних справах від 28.05.2001 р..

           Під час відібрання пояснень компетентним судом Чеської Республіки відповідач повідомив, що не заперечує проти розгляду справ за його відсутності

           5 травня 2021 року суд виніс рішення про задоволення позовних вимог позивача щодо стягнення аліментів, доручив компетентному суду Чеської Республіки в порядку, передбаченому міжнародним договором між Україною та Чеською Республікою  про правову допомогу і правові відносини у цивільних справах від 28.05.2001, вручити громадянину Чеської Республіки,  копію рішення Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області та копії документів на підтвердження судових витрат.

          19 липня 2021 року суд виніс рішення про розірвання шлюбу.